FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradska skupština sutra ponovno o cijenama dječjih vrtića u Zagrebu

ZAGREB, 11. srpnja 2011. (Hina) - Zagrebačka gradska skupština na sutrašnjoj će sjednici ponovno razmatrati prijedlog odluke gradonačelnika Milana Bandića o višoj cijeni dječjih vrtića u Zagrebu, koja će ovisiti o iznosu mjesečnih prihoda po članu kućanstva, jer je tu odluku, nakon što se o njoj pozitivno očitovalo Ministarstvo financija, potrebno prema Zakonu o proračunu uskladiti s važećim Proračunom Grada Zagreba, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

Gradonačelnik Bandić najavio je kako tu odluku braniti do kraja i da neće odustati od njezina predlaganja Skupštini, unatoč tome što očekuje da ona sutra ponovno neće biti prihvaćena.

Bandić kaže kako je postojeći proračun temelj za provedbu odluke o dječjim vrtićima dok se ne donese novi proračun ili ne prihvati rebalans važećeg za što zasad, kako kaže, nema zakonskih pretpostavki pa rebalans najavljuje tek za mjesec studeni.

Na pitanje nije li zbog nemogućnosti dogovora s Gradskom skupštinom vrijeme za nove izbore u Zagrebu, Bandić je odgovorio kako njemu i građanima ne trebaju izbori te da ih priželjkuje netko drugi, ali je i uvjeren da bi mogući izbori njemu najmanje naštetili.

Upitan da komentira peticiju za besplatan javni prijevoz za zagrebačke studente koju je pokrenuo Studentski zbor zagrebačkog Sveučilišta, gradonačelnik je ponovio da besplatni javni prijevoz ima ukupno oko 300 tisuća Zagrepčana, među kojima su umirovljenici te đaci i studenti čija su primanja po članu kućanstva manja od 2 tisuće kuna, a to znači da im prijevoz subvencionira grad.

Kad je riječ o sukobima među gradskim taksistima koja se događaju od dolaska konkurentske tvrtke, Bandić kaže kako su sve metropole prošle "taj trnovit put" te da će dobivanjem još jedne koncesije za obavljanje te djelatnosti opstati samo oni koji će nuditi građanima nižu cijenu i kvalitetniju uslugu.

Na pitanje je li grad Zagreb sudjelovao u financiranju uređenja maksimirskog stadiona gdje se postavljaju nove stolice i uređuje travnati teren, gradonačenik je odgovorio da je Gradska uprava za to dala suglasnost, dok je djelomično sudjelovala u financiranju sanitarnog čvora. Ujedno je najavio da će do kraja godine biti raspisan međunarodni natječaj za davanje koncesije za izgradnju stadiona na Kajzerici te dovršenje maksimirskog stadiona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙