FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan program kulturne suradnje između RH i Makedonije

ZAGREB, 10. srpnja 2011. (Hina) - Hrvatski ministar kulture Jasen Mesić i njegova makedonska kolegica Elizabeta Kančeska-Milevska potpisali su u nedjelju u Dubrovniku peti po redu bilateralni Program kulturne suradnje kojim se utvrđuje razmjena kulturnih programa između dviju zemalja u sljedećem četverogodišnjem razdoblju, priopćilo je Ministarstvo kulture.

Program kulturne suradnje obuhvaća suradnju i razmjenu u području glazbe, kazališta i plesa, u području likovnih umjetnosti, muzeja i galerija, u području književnosti, izdavaštva, knjižnica, arhiva, filma te u području zaštite kulturne baštine.

Ministri su izrazili obostrano zadovoljstvo glede razmjene reprezentativnih izložbi. Ministar Mesić s ministricom Kančeskom-Milevskom dogovorio je kao prvi plod kulturne suradnje predstavljanje izložbe 'Nematerijalna kulturna baština Republike Hrvatske upisana na listu UNESCO-a'' u Skoplju. Riječ je o izložbi koja će biti svečano otvorena u Etnografskom muzeju u Splitu 15. srpnja, u 20 sati, gdje će premijerno biti predstavljena hrvatskoj, a nakon toga i makedonskoj publici.

Makedonska ministrica večeras će prisustvovati svečanom otvorenju Dubrovačkih ljetnih igara koje se tradicionalno održavaju od 10. srpnja do 25. kolovoza. Svečanom otvorenju 62. festivala u Dubrovniku, na poziv ministra Jasena Mesića, nazočit će i crnogorski ministar kulture Branislav Mićunović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙