FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za nedjelju, 10. srpnja

ZAGREB, 10. srpnja 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za nedjelju, 10. srpnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - U Hrvatskoj će se održati izbori za članove vijeća nacionalnih manjina i za predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i regionalne samouprave na kojima, prema podacima Državnog izbornog povjerenstva (DIP), pravo glasa ima ukupno 362.317 birača. Vijeća i predstavnici nacionalnih manjina, kao specifične institucije, biraju se radi ostvarivanja prava na sudjelovanje pripadnika nacionalnih manjina u javnom životu i zastupanju svojih interesa u jedinicama samouprave. Izbori se provode od 7 do 19 sati na 3730 biračkih mjesta širom Hrvatske. Tijekom dana DIP će na svojim internetskim stranicama u 12 i u 17 sati objaviti podatke o odazivu birača, dok će rezltati izbora biti objavljeni odmah nakon što ih utvrde nadležna izborna tijela.

VITALJINA - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor posjetit će najjužniju točku Hrvatske na Prevlaci i sastat će se s bivšim vlasnicima zemljišta (10 sati, u mjestu Vitaljina na Prevlaci).

ŠIPAN - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor otvorit će rekonstruiranu rivu u Šipanskoj luci (12.40 sati, Šipan).

DUBROVNIK - U Dubrovniku će biti otvorene 62. Dubrovačke ljetne igre tijekom kojih će do 25. kolovoza biti prikazan raznovrstan dramski i glazbeni program. U glazbenom programu će tako nakon 26 godina izbivanja s Igara nastupiti pijanist Ivo Pogorelić, dok će u dramskom programu biti izvedeno nekoliko premijera. Otvorenju igara prisustvovat će predsjednik države Ivo Josipović. (21 sat). Prethodno će se održati svečana sjednica Festivalskog vijeća u Festivalskoj palači (11 sati, Od Sigurate 1).

Dežurni na desku FaH-a:

Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙