FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srb: unutarstranački obračuni, a ne borba protiv korupcije

SLAVONSKI BROD, 9. srpnja 2011. (Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb poručio je sa sjednice Glavnoga stana te stranke da ne stvaramo dojam da se u Hrvatskoj provodi politika obračuna s korupcijom jer se zapravo radi o unutarstranačkim obračunima koji se javnosti predstavljaju kao obračun s korupcijom.

U stanci sjednice Glavnoga stana Srb je komentirao aktualna uhićenja i podsjetio je da je, uz generala Mladena Kruljca, među osumnjičenima za malverzacije sa zemljištem u općini Sibinj i čelnik brodsko-posavskoga HDZ-a Zdravko Sočković.

"To zapravo govori da su različiti oblici dosadašnjih pritisaka prema izvršnoj vlasti Slavonskoga Broda i HSP-ovu gradonačelniku Mirku Duspari dolazili upravo iz tih krugova," rekao je Srb.

Osvrćući se na jučerašnje glasovanje u Saboru o ustavnom zakonu o pravima hrvatskih branitelja koji nije dobio potporu, rekao je da je HSP podržao taj ustavni zakon, kao i sve zahtjeve hrvatskih branitelja.

Srb se, međutim, ne slaže s izrečenim tvrdnjama da se pri tome glasovanju očitovalo tko je, a tko nije za Hrvatsku već da se o tome glasovalo tjedan ranije kada se, kroz Zakon o registru vijeća nacionalnih manjina, zapravo omogućavalo formiranje pravne osobnosti za zajednička vijeća općina što, smatra, "nije ništa drugo nego otvaranje puta legalizaciji nove SAO krajine".

Podsjetio je da HSP traži reviziju primjene zakona o općem oprostu kako se ne bi dogodilo da "evidentni zločinci poput Dragana Paravinje šetaju Hrvatskom i čine nove zločine".

Na sjednici Glavnog stana raspravljalo se o trenutačnoj poziciji HSP te pripremama za parlamentarne izbore, a izraženo je zadovoljstvo rezultatima ispitivanja javnog mnijenja prema kojima je HSP treća politička snaga u Hrvatskoj.

Predsjednik Glavnoga stana Mirko Duspara izvijestio je da je donesena Slavonsko-brodska deklaracija u kojoj HSP zahtijeva "da se otvori prostor javnoj i transparentnoj raspravi o svim pitanjima od vitalnog interesa za hrvatske građane kojima se serviraju početna pregovaračka stajališta i tako ih se namjerno zbunjuje u vezi onoga što je ispregovarano s EU daleko od očiju javnosti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙