FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Kruljac u USKOK-u; počeo ispitivanje

OSIJEK, 9. srpnja 2011.(Hina) - U osječkom Odjelu USKOK-a započelo je je ispivanje osumnjičenika koji su jučer privedeni u osječko-baranjsku Policijsku upravu zbog osnovane sumnje u malvezacije oko zemljišta na području općine Sibinj, kod Slavonskog Broda, a među osumnjičenicima je i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general Mladen Kruljac.

Prema prvim neslužbenim informacijama do sada su ispitani osumnjičenici Ivan Rimac i Željko Garić, a u 11 sati policijskim vozilom u prostorije osječkog USKOK-a dovedeni su general Mladen Kruljac i još jedna osoba.

Oko 10,50 sati u prostorije osječkog USKOK-a ušao je odvjetnik generala Kruljca, Marko Dumančić. Odvjetnik Dumančić sinoć je izjavio kako će njegov branjenik danas biti ispitan zbog sumnji da je zlouporabio položaj i ovlasti, te da će aktivno iznositi svoju obranu

Osim generala Kruljca, prema neslužbenim informacijama, zbog sumnji u zlouporabe ovlasti ili pomaganja u zlouporabama, jučer su uhićeni poduzetnik Ivan Rimac, čelnik brodsko-posavskog HDZ-a Zdravko Sočković, načelnik općine Sibinj Ivica Batinić i nekadašnji vijećnik Ivan Mišković.

Nakon ispitivanja u osječkom Odjelu USKOK-u znat će se hoće li protiv njih biti pokrenuta istraga, i zatražen istražni zatvor, o čemu bi trebao odlučivati istražni sudac Županijskog suda u Osijeku.

Neki su mediji objavili da je general Kruljac uhićen zbog sumnji u malverzacije oko 27 hektara zemljišta na području općine Sibinj, kod Slavonskog Broda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙