FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gadafi prijeti Europi

DAFNIYA/AL-QAWALISH, Libija, 8. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Libijski čelnik Moamer Gadafi zaprijetio je u petak da će prenijeti ra t iz Libije u Europu iz osvete za kampanju koju NATO vodi protiv njega.

U govoru emitiranom na libijskoj televiziji, Gadafi je zaprijetio da će poslati stotine Libijaca da izvode samoubilačke napade u Europi.

"Stotine Libijaca bit će mučenici u Europi. Rekao sam vam... oko za oko, zub za zub. No dat ćemo im priliku da dođu pameti", rekao je Gadafi na audio snimci.

Pobunjenici koji su napredovali na dva fronta u zadnja dva tjedna u petak su trpjeli gubitke. Najmanje šest pobunjenika poginulo je a 17 ih je ranjeno na bojištu blizu Misrate, na libijskoj sredozemnoj obali, prema lokalnim medicinskim izvorima.

Deseci tisuća Gadafijevih pristaša i plemenskih vođa okupili su se u petak na Zelenom trgu u Tripoliju, kako bi izrazili potporu Gadafiju, koji nakon 40 godina vladavine i pet mjeseci borbi odbija sići s vlasti.

U Sabhi, najvećem gradu na jugu Libije, na skupu potpore Gadafiju okupilo se 250.000 ljudi, koji predstavljaju većinu južnih plemena, rekli su organizatori.

U jednoj od novih mjera međunarodnog financijskog pritiska na Gadafija, Turska je zamrznula milijardu dolara rezervi središnje banke Libije, koje su deponirane u njezinim bankama, objavio je u petak turski tisak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙