FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kalnik: uz dan općine otvoren projekt škole u prirodi

ZAGREB, 8. srpnja 2011. (Hina) - Svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas je popodne obilježen Dan općine Kalnik, a tom je prigodom otvoren zajednički mađarsko-hrvatski projekt "Upostavljanje prve hrvatske škole u prirodi primjenom mađarskih iskustava u edukaciji o okolišu".

Projekt su predstavili kalnički načelnik Božidar Kovačić, predstavnik mađarskoga projektnog partnera Jozsef Kaldy, križevački gradonačelnik Branko Hrg i voditelj projekta Krunoslav Đurec.

Ukupna vrijednost projekta je 117.525 eura. Općina iz proračuna izdvaja 47.360 eura, a ostatak se financira iz programa IPA Europske unije.

Projekt će se provoditi u suradnji s mađarskim partnerom Zold Gondolat Lovagrend (Udruga "Zelena misao") koja ima višegodišnje iskustvo u takvim poslovima u okolici Pečuha. Tako će općina urediti dio poučne staze, s vidikovcem, obnoviti poučne ploče te u općinskoj zgradi urediti učionice i spavaonice za djecu.

Tako bi djeca iz većih gradova u petodnevnim programima učila i upoznavala se s bogatom i zaštićenom kalničkom florom i faunom.

Svečanosti su nazočili saborska zastupnica Marijana Petir, državna tajnica u ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tihana Kraljić i koprivničko-križevački župan Darko Koren.

Obilježavanje Dana kalničke općine nastavlja se u subotu svetom misom u crkvi svetog Brcka i žetvom i vršidbom pšenice na tradicionalan način u Popovcu Kalničkom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙