FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Borisu Nemcovu zabrana napuštanja Rusije

MOSKVA, 7. srpnja 2011. (Hina/AFP) - Bivšem ruskom premijeru i oporbenom čelniku Borisu Nemcovu izrečena je polugodišnja zabrana napuštanja Rusije zbog objave kritičke knjige o vladavini Vladimira Putina, objavili su u četvrtak mediji o toj prvoj zabrani putovanja u inozemstvo izrečenoj u postsovjetskoj Rusiji.

Nemcov, koji u francuskome gradu Strasbourgu sudjeluje na forumu o demokraciji, doznao je za zabranu od svojeg odvjetnika i objavio je na portalu Grani.ru da se kani vratiti u Rusiju, iako mu to ne savjetuju.

"Uvjeren sam da je to osveta Vladimira Putina", bivšeg predsjednika i sadašnjeg premijera, napisao je Nemcov, suautor knjige "Putin, 10 godina, bilanca", koja se bavi korupcijom tijekom Putinove vladavine.

"U postsovjetskoj Rusiji ovo je prvi put da je nekome zabranjeno putovati u inozemstvo iz političkih razloga", rekao je Nemcov za dnevni list Kommersant.

List dodaje da je sud zabranu izrekao jer se Nemcov oglušio o pravnu naredbu vezanu uz objavu knjige u kojoj napose razotkriva korupcijske afere iz sektora energetike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙