FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četiri dalmatinska županijska saveza protiv odluke IO HNS-a

SPLIT, 6. srpnja 2011. (Hina) - Predsjednici četiri županijska nogometna saveza iz Dalmacije - splitsko-dalmatinski, dubrovačko-neretvanski, šibensko-kninski i zadarski - na današnjem su sastanku u Splitu zaključili kako je jučerašnja odluka Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza (IO HNS) o suspenziji dubrovačko-neretvanskog saveza nestatutarna i neprihvatljiva, izjavio je za Hinu predsjednik županijskog splitsko-dalmatinskog nogometnog saveza Paško Viđak.

"Jednoglasno smo se složili da ne prihvaćamo takvu odluku o suspenziji dubrovačko-neretvanskog županijskog nogometnog saveza", rekao je Viđak.

On je također istaknuo kako su predsjednici četiri županijska nogomentna saveza iz Dalmacije na današnjem sastanku izrazili nezadovoljstvo stajalištem Ministarstva uprave da neće donijeti nikakvo službeno rješenje o zahtjevu Igora Štimca i Ivana Brlekovića da se poništi Izborna sklupština HNS-a održana 17. prosinca prošle godine, a na kojoj je Vlatko Marković ponovno izabran za predsjednika HNS-a.

"Nas čudi i ne možemo vjerovati da je Ministarstvo uprave takvu odluku donijelo pet mjeseci nakon Izborne skupštine HNS-a i smatramo da tu nisu čista posla, jer ministar Mlakar je prije pet mjeseci mogao reći da je to ministarstvo nenadležno, a ne čekati dosad. Mi smo očekivali, a imali smo i takve naznake, da će Izborna skupština HNS-a od 17. prosinca prošle godine biti poništena i raspisana nova", kazao je Viđak. Po Viđakovim riječima ne može 10 županijskih nogometnih saveza, koji su za Markovića, terorizirati preostalih 11 županijskih nogometnih saveza koji podupiru Igora Štimca.

"Vjerojatno početkom idućeg tjedna organizirat ćemo sastanak predsjednika 11 županijskih nogometnih saveza, koji podupiru Štimca, kako bi razmotrili novonastalu situaciju i odlučili koje će mo mjere poduzeti, jer ovo što radi HNS je nasilje", kazao je Viđak.

Viđak je dodao da su predsjednici četiri županijska nogometna saveza iz Dalmacije danas razgovarali i s predstavnicima Hajduka, te da "splitski klub poupire sve njihove aktivnosti u svezi izborne skupštine HNS-a".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙