FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene top stipendije

ZAGREB, 6. srpnja 2011. (Hina) - Dvadeset i sedam studenata koji ostvaruju vrhunske rezultate dobili su danas po 40 tisuća kuna stipendije u sklopu akcije "Top stipendija za top studente".

Ovogodišnji fond stipendija je 1.080.000 kuna, a na svečanosti proglašenja dobitnika top stipendije 2011. u zagrebačkom hotelu "Westin" rečeno je kako je i ove godine interes za dobivanje te stipendije bio iznimno velik te je pristiglo čak 427 prijava, od kojih je odabrano 27 top studenata koji će u idućih deset mjeseci dobivati četiri tisuće kuna na mjesec.

U sklopu regionalne top stipendije, tvrtke Tankerska plovidba i Turist hotel osigurale su dvije posebne stipendije za studente sa zadarskog Sveučilišta.

Akciju je prije deset godina pokrenuo tjednik "Nacional" kako bi nagradio najbolje studente iz Hrvatske, a partneri su mu Ina, Erste Card Club, Vipnet, Hrvatska poštanska banka i tvrtka Janaf. U tom je razdoblju stipendirano 247 studenata i uloženo 10 milijuna kuna.

Već tradicionalno redakcija "Nacionala" među izabranim top studentima odabire jednog posebnog koji je po njezinu izboru "najbolji od najboljih", a ove godine je to studentica Mirna Vlahović.

Glavni urednik "Nacionala" Mislav Šimatović uručio joj je nagradu ističući kako ih je njezina životna priča posebno zaintrigirala. Mirna Vlahović je redovita studentica treće godine Ekonomskog fakulteta u Osijeku i druge godine Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu te izvanredna studentica Pravnog fakulteta u Osijeku. Ta ambiciozna djevojka plasirala se na sva tri razredbena postupka među prvih četvero kandidata.

Predsjednik Uprave Naxosa, većinskog vlasnika NCL Media grupe Harald von Seefried istaknuo je kako ovih dana slavimo 20. obljetnicu neovisnosti Hrvatske te vrlo važan pomak prema članstvu Hrvatske u Europskoj uniji. "I studenti koji su danas ovdje nazočni imaju nešto više od dvadeset godina. Oni su - prvi put u više od stotinu godina - imali sreću i priliku odrasti u neovisnoj i slobodnoj zemlji, a za dvadeset godina bit će vodeći poslovni ljudi, političari i znanstvenici u ovoj zemlji. Nadamo se da će karijeru i budućnost graditi u Hrvatskoj", istaknuo je.

Posebni savjetnik predsjednika Republike Hrvatske za znanost i obrazovanje Izet Aganović čestitao je top studentima u ime predsjednika Ive Josipovića i najavio da će početkom rujna biti organizirano primanje svih nagrađenih.

U ime Vlade RH i ministra znanosti, obrazovanja i športa Radovana Fuchsa top studentima je čestitala državna tajnica Dijana Vican, koja je poželjela da im "stipendija bude putanja za nove ciljeve, i to s vizionarskom čistoćom, da svijet osvajaju istinom, kompetentnošću, inicijativnošću, originalnošću i dobrotom".

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako "danas vrlo dobro uočavamo koliko je neprežaljeni Puki (Ivo Pukanić) bio lucidan i dalekovidan kad je prije deset godina inicirao i osmislio tu top ideju". "Svako ulaganje u znanje i obrazovanje je zajamčeni dobitak", istaknuo je Bandić.

Posebne zahvalnice na svečanosti su dodijeljene predsjedniku Josipoviću, predsjednici Vlade RH Jadranki Kosor, ministru Fuchsu i gradonačelniku Bandiću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙