FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivić: potpore za 25 zadruga hrvatskih branitelja

ZAGREB, 6. srpnja 2011. (Hina) - Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić uručio je danas 25 ugovora o korištenju potpore projektima zadruga hrvatskih branitelja, vrijednima ukupno 1.250.000 kuna, a vrijednost svakog ugovora je 50.000 kuna.

Uručivši ugovore, ministar Ivić rekao je da je riječ o vladinu uspješnom projektu zapošljavanja i stručnog osposobljavanja hrvatskih branitelja i djece poginulih, zatočenih ili nestalih branitelja koji se provodi više od sedam godina, a postigao je "respektabilne rezultate".

Na početku tog projekta 2004. godine bilo samo nekoliko zadruga branitelja, a danas ih je oko 500, od čega su 392 osnovane uz pomoć ministarstva, napomenuo je i dodao da je tako, unatoč krizi, posao našlo više od 15.000 branitelja.

Rekao je da je danas u Saboru bio svjedok "žučne rasprave o Zakonu o pravima hrvatskih branitelja" i da se mnogi kad je riječ o odnosu prema braniteljima koriste deklaracijama i sl., a u stvarnosti nailaze na nerazumijevanje.

Istaknuo je da su takvi projekti dokaz da država se skrbi o braniteljima te da se odnos prema njima pokazuje djelima, a ne riječima. Zahvalio je zadrugama na korektnoj suradnji s ministarstvom i poručio da su im "vrata njihova ministarstva uvijek otvorena".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙