FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 6. srpnja

ZAGREB, 5. srpnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 6. srpnja.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić sastat će se s predsjednikom gruzijskog parlamenta Davidom Bakradzeom (u 10 sati,

dvorana Ante Starčevića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Nakon sastanka predviđene su izjave za medije (u 10.50 sati, Plavi salon).

Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će Davida Bakradzea, predsjednika Parlamenta Gruzije (u 12,00 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Zaklada hrvatskog državnog zavjeta, Zaklada Konrad Adenauer i Europska mreža političkih zaklada iz Bruxellesa organiziraju okrugli stol pod nazivom "Perspektive proširenja Europske unije na zemlje jugoistočne Europe" (s početkom u 16 sati, Zaklada hrvatskog državnog zavjeta, Gundulićeva 21a). Među govornicima će biti potpredsjednik hrvatske vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković, ministar obrane Davor Božinović i državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković.

ZAGREB - Izraelsko veleposlanstvo u RH i Grad Novalja održat će konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti program Čarolija Izraela koji će se održati u Novalji u razdoblju od 27. srpnja do 6. kolovoza (u 11 sati, hotel Westin, Izidora Kršnjavoga 1). Program će predstaviti izraelski veleposlanik Yosef Amrani i gradonačelnik Novalje Ivan Dabo. Ovim će projektom biti predstavljena kultura, umjetnost, gastronomija, moda i mnogi drugi aspekti života u Izraelu.

SARAJEVO - Srbijanski predsjednik Boris Tadić će boraviti u Sarajevu u prvom službenom posjetu Bosni i Hercegovini, gdje će razgovarati s predsjednikom predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem te članovima predsjedništva Bakirom Izetbegovićem i Željkom Komšićem.

Tadić će se sastati i s predsjednikom Vijeća ministara BiH Nikolom Špirićem, članovima kolegija oba doma parlamenta BiH, kao i s glavnim tajnikom Regionalnog vijeća za suradnju Hidom Biščevićem.

SOKOLAC - Na Osnovnom sudu Sokolac počinje glavna rasprava po optužnici za pokušaj silovanja podignutoj protiv Dragana Paravinje 2002.

BEOGRAD – Počinje 20. godišnje zasjedanje Parlamentarne skupštine Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), kojem će od 6. do 10. srpnja domaćin biti srbijanska Narodna skupština.

ANKARA - Turski premijer Tayyip Erdogan trebao bi predstaviti novu vladu predsjedniku Abdullahu Gulu.

PAMPLONA, Španjolska - Godišnja utrka bikova povodom festivala San Fermina.

DEŽURNI:

Noć: Andrej Matijašević

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Srđan Baković

Tel: +38514808645

Fax. +38514808822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙