FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski animirani projekt na koprodukcijskom forumu u Poljskoj

ZAGREB, 5. srpnja 2011. (Hina) - Projekt animirane televizijske serije "Pustolovine Glorije Scott" primljen je na 22. europski koprodukcijski forum za televizijske animirane projekte i animirane projekte za nove platforme "Cartoon Forum" u Poljskoj, kao jedini iz Hrvatske i regije, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Kreativnu produkciju projekta vodi zagrebačka producentska kuća "Kinematograf", pod vodstvom producentice Dijane Mlađenović koja će predstaviti projekt na Forumu. U autorskoj ekipi su scenaristice Mima Simić i Jasna Žmak, autor vizualnog rješenja karaktera i pozadina, redatelj Matija Pisačić i redatelj Tvrtko Rašpolić.

Projekt je nastao prema motivima istoimene zbirke krimi-priča Mime Simić o slučajevima londonske detektivke Glorije Scott i njezine kolegice Mary Lambert, koje neobične slučajeve rješavaju primjenom najneobičnijih metoda, uz puno humora i apsurdnih situacija.

Ovogodišnji "Cartoon Forum" održat će se u Sopotu u Poljskoj od 13. do 16. rujna, a hrvatski projekt odabran je uz njih još šezdeset.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙