FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uljanik isporučio brod talijanskoj kompaniji "Grimaldi"

PULA, 5. srpnja 2011. (Hina) - Pulsko brodogradilište Uljanik danas je talijanskoj kompaniji "Grimaldi" isporučilo brod "Grande Costa d'Avorio", a riječ je o sedmom i zasad zadnjem brodu iz serije višenamjenskih brodova za prijevoz automobila, kamiona i kontejnera nosivosti 24.800 tona koje je to brodogradilište izgradilo za tog uglednog talijanskog brodara.

To je u Uljaniku treća ovogodišnja isporuka broda od pet planiranih, a "Grande Costa d'Avorio", poput ostalih brodova iz serije na dvanaest paluba od čega su dvije prilagodljive, može prevoziti oko 3890 automobila i 1360 kontejnera.

Brod je dugačak 210 metara, širok 32 metra i visok 21,5 metara, može postići brzinu od 21,9 čvorova, a pokreće će Uljanik/MAN glavni motor snage 19.040 kW.

Ugovor za gradnju tog broda potpisan je u travnju 2007. godine, a u more je porinut u veljači ove godine.

Uljanik s "Grimaldijem" surađuje punih jedanaest godina tijekom kojih je za tu grupu izgradio 18 brodova koji mogu prevesti gotovo 77.000 automobila i 9500 kontejnera, a Uljanikovi radnici i kooperanti u taj su posao utrošili više od 12 milijuna radnih sati.

(Hina) xdspo yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙