FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Linić: predizborna kampanja vladajućih bit će usmjerena na prljavštinu i blaćenje

PULA, 4. srpnja 2011.(Hina) - SDP-ov saborski zastupnik Slavko Linić ocijenio je večeras na konferenciji za novinare u Puli da će predizborna kampanja vladajućih biti usmjerena "na prljavštinu i blaćenje" te u, kako je rekao, "totalno negativnom tonu".

Po njegovim riječima, tijekom kampanje vjerojatno će biti postavljeno i pitanje "tko je a tko nije Hrvat i tko je a tko nije za Domovinski rat".

"Smatram da su to stvari koje nisu primjerene jednoj ozbiljnoj kampanji među strankama", rekao je Linić, koji se danas u Puli sastao s čelnicima istarskoga SDP-a. Dodao je kako SDP čeka "ozbiljan rad i naporno ljeto" kako bi stranka spremno dočekala izbore.

"Svjesni smo da se iz ove gotovo bezizlazne situacije u koju nas je dovela vladajuća koalicija ipak može pronaći rješenje", rekao je Linić napominjući kako - unatoč posljednjima, ne baš optimističnim porukama međunarodnih financijskih institucija i domaćih analitičara o padu svih gospodarskih aktivnosti te o tome kako se jedino u Hrvatskoj u ovoj godini ne očekuje oporavak - u SDP-u smatraju da bi se u 2012. godini mogla riješiti nelikvidnost.

"Pored rješavanja nagomilanih problema nelikvidnosti, koji bi mogli biti riješeni u roku od šest mjeseci, osnovno je pokrenuti investicijski ciklus, i to nizom zakonskih propisa u dijelu porezne politike te stimulirati da se ostvarene dobiti usmjeravaju prema investicijama s jasnom porukom da to neće biti oporezivano", poručio je Slavko Linić, koji u 2012. godini predviđa gospodarski rast od najmanje tri posto.

Linić smatra kako su "posljednje primjedbe MMF-a vrlo jasne, one su poruke koje govore da je postojeća vlast unakazila fiskalnu politiku, koja je postala neodrživa i ugrožava opstojnost kako hrvatskog proračuna tako i gospodarstva".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙