FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: počeo ovogodišnji PUF - međunarodni kazališni festival

PULA, 1. srpnja 2011.(Hina) - Devet predstava, performans, izložba i bogat popratni glazbeni program dio su na ovogodišnjeg 17. međunarodnog kazališnog festivala "PUF" koji je večeras svečano otvoren u Puli.

Festival se od danas do 5. srpnja odvija na pulskim ulicama, trgovima i parkovima. Ove su godine u Pulu osim umjetnika iz Hrvatske, stigli i oni iz Češke, Slovenije, Srbije, Belgije, Australije, Grčke, Poljske i Francuske.

Program ovogodišnjeg festivala počeo je večeras u Istarskom narodnom kazalištu gdje su s predstavom "Psyche pelingrada" gostovali članovi studentskog teatra „Lero“ iz Dubrovnika. Nakon toga u prostoru Arena trikotaže bit će uprizoren tradicionalni "Anno Domini" koji je ove godine nastao u češko-hrvatskoj koprodukciji pod redateljskom palicom Žana Loosea.

Program se nastavlja sutra ujutro pjesničkim programom "Jutro s Enesom Kiševićem" dok se sutra navečer u glaeriji MMC-a Luka otvara foto-video izložba studenata ljubljanske Akademije za vizualne umetnosti.

Među brojnim radovima bit će tu i oni mlade Puljanke Olje Grubić. U nastavku će u INK biti uprizorena predstava srpskog Ister teatra "Pustinja" te predstava "Srca anđela" belgijskog Theatera "Tol".

Međunarodni kazališni festival PUF 1994. pokrenula je grupa hrvatskih kazališnih zanesenjaka, voditelja izvanistitucionalnih hrvatskih kazališta, "Inata" iz Pule, "Lera" iz Dubrovnika, "Daseka" iz Siska i "Pinkleca" iz Čakovca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙