FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovci: počela žetva pšenice, prinosi zadovoljavajući

VINKOVCI, 1. srpnja 2011. (Hina) - Žetva pšenice na poljima u Vukovarsko-srijemskoj županiji započela je proteklih dana, a prvi prinosi kreću se između 4 i 9 tona pšeničnog zrna po hektaru, potvrdio je Hini Luka Lešić iz Hrvatskog zavoda za poljoprivredno-savjetodavnu službu Vukovarsko-srijemske županije.

Prema njegovim riječima, prvi prinosi u žetvi više su nego zadovoljavajući s obzirom da standardni prinos za pšenicu iznosi između 5,5 i 6 tona po hektaru te da uvjeti u kojima je pšenica rasla od sjetve nisu bili optimalni.

Tijekom travnja, svibnja i lipnja, ne računajući posljednji dan toga mjeseca kada je pala obilna kiša, na području županije palo je svega 130 litara kiše po četvornom metru, kazao je Lešić dodajući kako pšenica na poljima unatoč tomu izgleda dobro i zdravo.

Kvaliteta zrna je dobra, a hektolitar se kreće između 84 i 86, što je znatno više od standarda koji iznosi 76, rekao je dodajući kako bi, ukoliko posluže vremenske prilike, žetva mogla završit za najviše sedam do osam dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙