FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija - zemlja prijatelj 58. Festivala igranog filma u Puli

PULA, 1. srpnja 2011.(Hina) - Zemlja prijatelj ovogodišnjeg 58. Festivala igranog filma u Puli bit će Italija, a u okviru tog programa premijerno će biti prikazano pet zapaženih novih talijanskih filmova, izvijestili su danas iz Pula film festivala.

Program "Italija – zemlja prijatelj" počinje 7. srpnja u pulskom kinu Valli filmom "Imamo papu!" ("Habemus Papam") Nannija Morettija, koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem Festivalu u Cannesu. Glavni lik filma je kardinal Mellvile (Michel Piccoli) koji je neočekivano izabran za papu pa zbog straha odluči pobjeći među građane Rima.

Program se nastavlja 8. srpnja filmom "Ja sam ljubav" ("Io sono l'amore") redatelja Luce Guadagnina s Tildom Swinton i Flaviom Parentijem u glavnim ulogama koji je nominiran za Zlatni globus za najbolji film na stranom jeziku. Glavni lik te ljubavne drame je Emma, žena bogataša s kojim ima dvoje odrasle djece, u kojoj zatomljene strasti budi prijatelj njezina sina.

Tri filma iz programa bit će prikazana na pulskom Kaštelu od 10. do 12. srpnja. Prvi među njima je "Želim nešto više" ("Cosa voglio di piu") Silvija Soldinija koji je premijerno prikazan na Berlinaleu. Riječ je o ljubavnoj drami u kojoj glume Alba Rohrwacher, Pierfrancesco Favino i Giuseppe Battiston. Protagonistica filma je simpatična Ana koja planira dijete s partnerom Alessiom, no sve se mijenja kad u njezin život iznenada uđe Domenico. Slijedi "Dvostruki sat" ("La doppia ora"), kriminalistički triler Giuseppea Capotondija u kojem glume Ksenia Rappoport, Filippo Timi i Antonia Truppo. Glavni lik Guido upoznaje Soniu i pozove je u vilu u kojoj radi kako bi se bolje upoznali, no ugodnu večer prekidaju pljačkaši. Za ulogu Sonie, Ksenia Rappoport u Veneciji je dobila nagradu za najbolju glumicu. Posljednji film u programu je "Miran život" ("Una vita tranquilla") Claudija Cupellinija s Tonijem Servillom u ulozi plaćenog ubojice koji napušta obitelj i živi mirnim životom dok ga sudbina ne suoči sa sinom koji je krenuo njegovim stopama.

Filmovi će biti reprizirani i tijekom Nacionalnog programa Festivala od 16. do 23. srpnja, a predviđeno je i nekoliko gostovanja u Hrvatskoj. "Dvostruki sat" gostovat će na Riječkim ljetnim noćima, Dubrovačkim ljetnim igrama, Splitskom ljetu i u Art-kinu Metropolis u Zagrebu, gdje će biti prikazan i "Miran život".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙