FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaplijenjena imovina Camorre vrijedna 100 milijuna eura

RIM, 30. lipnja 2011. (Hina/AFP) - Talijansko pravosuđe zaplijenilo je u četvrtak imovinu napolitanske mafije Camorre vrijednu gotovo 100 milijuna eura, u slučaju u koji je upleten i visoki policijski dužnosnik te poznati nogometaš, objavili su talijanski mediji.

Vittorio Pisani, zapovjednik jedne postrojbe interventne policije u Napulju, osumnjičen je da je "prosljeđivao povjerljive informacije o tijeku istrage poduzetniku Marcu Ioriu, povezanom s Camorrom, omogućivši mu da izbjegne zapljenu imovine i potkopavši istragu", navodi Corriere della Sera.

U sklopu operacije protiv mafijaškog klana Lo Russo, "zaplijenjeno je više od 100 milijuna eura imovine, od čega najmanje 30 milijuna na više od 150 bankovnih računa", navodi list.

Među zaplijenjenom imovinom nalazi se 17 restorana, barova ili pizzerija u vlasništvu različitih tvrtki, među kojima i poznata "Regina Margherita". Jedan od njezinih vlasnika je Fabio Cannavaro, branič i kapetan talijanske nogometne momčadi koja je 2006. osvojila Svjetsko nogometno prvenstvo, no on istragom nije obuhvaćen.

Po dnevniku La Repubblica, istraga se odnosi na pranje novca, kamatarenje i utaju poreza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙