FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruski sud sutra o žalbi vjernika protiv Coca Cole

MOSKVA , 29. lipnja 2011. (Hina/AFP) - Ruski sud uskoro će donijeti konačnu presudu o žalbi koju su uložili pravoslavni vjernici grada Nižnjeg Novgoroda u središnjoj Rusiji, tražeći od uprave tvrtke Coca Cole isplatu odštete u iznosu od četiri milijuna rubalja (oko 100.000 eura) zbog moralne štete koju su im nanijela "blasfemične" reklame te tvrtke.

Zajednica pravoslavnih vjernika tužila je rusku podružnicu Coca Cole zbog reklame objavljene 2007. na kojoj su na posterima s bocama ovog bezalkoholnog pića prikazane ruske crkve, križevi i ostali sakralni objekti. Posterima su bili oblijepljeni Coca Colini hladnjaci smješteni na ulicama Nižnjeg Novgoroda.

"Uprava ove tvrtke ne shvaća da se Coca Cola povezuje s američkim načinom života i da ovakve reklame diskreditiraju našu crkvu", rekao je jedan od stanovnika grada.

Presudu na tužbu podnesenu krajem 2007., koju je potpisalo 440 vjernika, sud će izreći u četvrtak ujutro. Uprava Coca Cole je nedugo nakon uložene žalbe uklonila sve sporne plakate te izvijestila da svojom reklamom tvrtka nije namjeravala nikoga vrijeđati te da je svrha plakata bila promocija ruske kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙