FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanski veleposlanik pozdravio Zagreb Pride

ZAGREB, 18. lipnja 2011. (Hina) - Povorka ponosa najavljena za subotu u Zagrebu važan je izraz tolerancije, raznolikosti i poštovanja prava svih, a to su vrijednosti do kojih Velika Britanija drži, kaže se u priopćenju što ga je u subotu izdao britanski veleposlanik David Blunt.

"Velika Britanija aktivno podupire povorke ponosa diljem svijeta. Taj je događaj važan izraz vrijednosti do kojih Velika Britanija drži: tolerancije, raznolikosti i poštovanja prava svih. Mi znamo da se te vrijednosti poštuju i diljem Hrvatske", kaže se u veleposlanikovu priopćenju.

Britanski premijer David Cameron jasno je izrazio osobnu potporu jednakosti lezbijsko-gay-biseksualne-transrodne (LGBT) zajednice, kaže se u priopćenju u kojem se ističe poruka premijera Camerona: "Ne uskogrudnosti i predrasudama. Da odgovornosti i jednakim pravima. Za takvu se promjenu vrijedi boriti".

Blunt je pohvalio visoke hrvatske dužnosnike koji su osudili nasilje na splitskom Gay Prideu prošli vikend. "Dijelim zahtjev predsjednika Josipovića da se poštuju prava ljudi različitih svjetonazora, kao i izjavu premijerke Kosor kako budućnost ima samo život uz poštovanje, toleranciju i razumijevanje", kaže Blunt u priopćenju i dodaje kako "svima uključenima u današnju povorku Zagreb Pridea želi uspješan, ugodan i siguran dan".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙