FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pankretić: sufinanciranje međimurske infrastrukture

NEDELIŠĆE, 17. lipnja 2011. (Hina) - Potpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić potpisao je danas u Nedelišću ugovore o sufinanciranju izgradnje komunalne infrastrukture od ukupno dva i pol milijuna kuna.

Po ugovorima koje je potpisalo 15 gradonačelnika i načelnika iz Međimurja najviše, 300.000 kuna, dobio je grad Čakovec, a najmanje, 100.000 kuna, dekanovečka općina.

Potpredsjednik Pankretić istaknuo je kako se i njegovo ministarstvo i vlada zauzimaju za ravnomjeran razvoj Hrvatske. Ne želimo da nam ljudi napuštaju mjesta gdje žive zato što im nisu stvoreni uvjeti za to, a ovi su projekti jasan primjer suradnje i lokalne, i državne vlasti, dodao je.

Potpisivanju ugovora nazočio je i međimurski župan Ivan Perhoč koji je pohvalio dosadašnja ulaganja resornog ministarstva u Međimurje, rekavši kako se cilj ministarstva poklapa i s njegovim - ravnomjeran razvoj županije.

Za posjeta potpredsjednik vlade ministar Pankretić svečano je otvorio obnovljenu Ulicu maršala Tita u Nedelišću, uz glavnu prometnicu D3 koja povezuje Varaždin i Čakovec. U obnovi te ulice ministarstvo je sudjelovalo s oko 1,265.000 kuna.

Projektna dokumentacija za uređenje jedne od najprometnijih cesta u Međimurju, po kojoj prođe 14 tisuća vozila na dan, izrađena je 2008., a radovi su bili podijeljeni u dvije faze. Rekonstruirani su svi priključci - vodovodni, kanalizacijski, plinski i strujni te uređeno 600 metara prostora uz prometnicu.

Pankretić je posjet Nedelišću završio otvorenjem 13. međimurskog sajma poduzetništva (MESAP), na kojem sudjeluju 283 izlagača iz osam hrvatskih županija te Slovenije i Srbije. Vršitelj dužnosti direktora tvrtke Mesap Vitomir Kirić kazao je da je ove godine oko 15 posto manje izlagača nego prošle godine, ali da je unatoč tomu zadovoljan s obzirom na gospodarsko stanje u državi i okružju.

MESAP je otvoren do 19. lipnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙