FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Magma traži poništenje pravnih poslova s NCA Grupom

ZAGREB, 17. lipnja 2011. (Hina) - Tvrtka Magma regirajući na današnju konferenciju za novinare Slobodana Vučićevića ponovila je da im njegova tvrtka NCA Investment Grupa nije isplatila preostalih 6,6 milijuna eura na ime prijenosa udjela u pet društava na području Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine.

Iz Magme tvrde da je Vučićević na konferenciji izrekao "cijeli niz neistina" i to samo s ciljem da opravda neispunjenje ugovornih obaveza, odnosno neisplatu preostalih 6,6 milijuna eura.

Magma d.d. je izvršila sve svoje obveze temeljem Sporazuma o razumijevanju s Vučićevićevom NCA Investment Grupom od 24. prosinca prošle godine, a NCA je od preuzetih šest obveza izvršio samo dvije, navode iz Magme dodajući da su zbog svega podnijeli pet tužbi Trgovačkom sudu u Zagrebu od 11. svibnja do 15. lipnja ove godine.

U tim tužbama traže poništenje sklopljenih pravnih poslova, a ne izmjene ugovora, jer za suradnju NCA i Magme ne postoje više ni minimalne pretpostavke.

Iz Magme naglašavaju i da su svojim odvjetnicima u Beogradu naložili da protiv NCA, njenih vlasnika i odgovornih osoba podnesu kaznene prijave radi više kaznenih dijela, među kojima je davanja mita, neovlašteno odavanje i priopćavanje poslovne tajne te poticanja za nesavjesno poslovanje u kojoj se vlasnik NCA pojavljuje kao podstrekač na kazneno djelo.

Uz to, odvjetnicima u Beogradu naložili su i da ponesu prijave protiv NCA i njenih vlasnika Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja zbog nelojalne konkurencije na tržištu, a u tijeku je i podnošenje kaznene prijave Državnom odvjetništvu u Zagrebu te prijave Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja, navode iz Magme.

"Moral i etika društva predstavljaju opću granicu slobode stranaka, u ovom slučaju NCA i Magme, da urede pravne poslove, a NCA je više puta otvoreno priznao svoje špekulativne neprijateljske namjere prema Magmi pa je na taj način stvorio pravnu pretpostavku da Magma zatraži poništenje svih pravnih poslova koji su zaključeni u izvršenju sporazuma", stoji zaključno u Magminom priopćenju.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙