FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisački HSS izišao iz koalicije u gradskoj vlasti

SISAK, 16. lipnja 2011. (Hina) - Nezadovoljna ponašanjem koalicijskih partnera u gradskoj vlasti sisačka Gradska organizacija HSS-a priopćila je danas da napušta koaliciju i od prekjučer djeluje samostalno u Gradskom vijeću.

Među glavnim razlozima napuštanja koalicije s kojom je izišao na lokalne izbore 2009. HSS navodi višekratno kršenje potpisanoga koalicijskog sporazuma te činjenicu da se, kako tvrde, veći dio koalicije bavio isključivo „kadroviranjem“, a ne provedbom projekata važnih za grad.

HSS smatra da je dosadašnjim partnerstvom u gradu bio talac promašenih politika, a to više ne želi biti.

Stranačkom odlukom o izlasku iz koalicije dva HSS-ova vijećnika u gradskom vijeću od jučer su u oporbi.

HSS ne može poduprijeti odustanak od predizbornog programa s kojim se zajednički izišlo na izbore, a gradska vlast odustala je od provedbe većine njih i izigrala ne samo koalicijski sporazum već i volju birača, stoji u priopćenju koje je pod naslovom „Da li je vlast sama sebi svrha?“ uputio Drago Martinac, predsjednik gradskog HSS-a i zamjenik gradonačelnika Dinka Pintarića.

Sisački HSS tvrdi da se "odustalo od veleučilišta u Sisku, od racionalnijeg vođenja trgovačkih društava u gradskom vlasništvu, a da se sve neracionalno rješavalo podizanjem cijena komunalnih usluga". Također ističe kako ne može poduprijeti politiku da se u gradskoj upravi, trgovačkim društvima i ustanovama može zaposliti jedino uz pripadnost političkoj stranci, kao ni politiku kupnje političkog utjecaja masovnim zapošljavanjem u gradskom sustavu, čime gradska uprava postaje samoj sebi svrha, na račun poreznih obveznika.

Gradski HSS navodi kako ne želi živjeti u mraku (jer se štedi na vanjskoj rasvjeti) da bi se osigurale plaće profesionalnih športaša koji će se vratiti u Zagreb kad više ne bude novca u gradskom proračunu. Ne podupiru ni "dužničko ropstvo koje se planira za sljedećih dvadeset godina ako se grad zaduži za više od 200 milijuna kuna za novu športsku dvoranu".

"Razočarani smo i zato što se ni jedna od stranaka, osim HSS-a, nije zauzela da se novac iz državnog proračuna usmjeri u Sisak", zaključio je HSS u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙