FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Velika narudžba Air Francea bit će podijeljena između Boeinga i Airbusa

PARIZ, 10. lipnja 2011. (Hina/AFP) - Francusko-nizozemski zrakoplovni prijevoznik Air France-KLM podijelit će ključnu narudžbu ukupno 100 zrakoplova dugog doleta između europskog Airbusa i njegova američkog konkurenta Boeinga, kazao je u četvrtak izvor blizak pregovorima.

"Konačni rezultat nedvojbeno će biti uravnotežen između dva proizvođača", kazao je izvor za AFP.

Prijevoznik namjerava kupiti stotinu zrakoplova koji će zamijeniti stare Airbusove A340 i McDonnell Douglase MD-11. Narudžba će predstavljati veliki uspjeh za dobavljača/dobavljače.

Vrijednost kupovine iznosit će nekoliko desetaka milijardi ddolara nakon što budu objavljene pojedinosti, vjerojatno idućeg mjeseca.

Zastupnik u francuskom parlamentu Bernard Carayon pokrenuo je akciju skupljanja potpisa za peticiju kojom bi se od Air Francea tražilo da odabere Airbusov A350 umjesto Boeingovog 787 Dreamlinera.

Do četvrtka Carayonovu peticiju potpisalo je stotinu zastupnika svih političkih stranaka, odnosno gotovo petina zastupnika.

Državni tajnik za transport Thierry Mariani obećao je da će se pri dodjeli ugovora "uzeti u obzir francuska industrija".

Država ima 15,7-postotni udio u Air France-KLM-u.

Flota tog prijevoznika trenutno broji 73 Boeinga i 35 Airbusova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙