FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HT-ovih 400 tisuća kuna za pošumljavanje

ZAGREB, 9. lipnja 2011. (Hina) - Hrvatski Telekom (HT) danas je na zagrebačkom Šumarskom fakultetu predstavio projekt "Pošumljavanje opožarenih područja" u sklopu kojeg HT ove godine izravno ulaže 400 tisuća kuna u obnavljanje ekološkog sadržaja na opožarenim područjima.

Navedeni projekt nastavak je istoimenog prošlogodišnjeg, a ove će godine mladicama alepskog bora, pinije i čempresa biti zasađeno 27 hektara šume i to na pet lokacija gdje je proteklih godina tijekom ljetnih požara izgorjela šuma (u Biogradu, Imotskom, Metkoviću, Splitu te na Korčuli).

Uz direktoricu HT-ovog Odjela za odnose s javnošću Maju Weber na predstavljanju projekta bili su i dekan Šumarskog fakulteta Milan Oršanić te učenici Osnovne škole Jure Kaštelan iz Zagreba, inače suradnici HT-a u ranijoj eko akciji prikupljanja rabljenih mobitela.

Na predstavljanju je istaknuta važnost šuma za Hrvatski eko sustav te da se s 48 posto teritorija pod šumom Hrvatska svrstava u srednje šumovite zemlje s iznimnim bogatstvom šumskih vrsta.

Ovogodišnjim projektom "Pošumljavanje opožarenih područja" HT četvrtu godinu zaredom ulaže u ekološki sadržaj, u ukupno je u te četiri godine u ekološke donacije uložio blizu dva milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙