FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Darinko Kosor o slučaju Čehok

SPLIT, 9. lipnja 2011. (Hina) - Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor danas je, u povodu prijedloga skidanja zastupničkog imuniteta bivšem članu HSLS-a, nezavisnom zastupniku i varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku, izjavio kako o tome slučaju odlučuje pravosuđe te da on ne želi nikoga unaprijed okriviti.

"Tijela sustava trebaju obaviti svoj posao i mi im vjerujemo te nikog ne bih htio okriviti dok se krivnja ne dokaže“, rekao je Kosor danas novinarima u Splitu.

"Sve ono što će se događati danas i idućih dana u nadležnosti je pravosuđa, ali naglašavam da Čehok već duže vrijeme nije član HSLS-a i da je koalicijski partner HDZ-a“, kazao je Kosor.

Na upit kako komentira gay pride, koji je u Splitu najavljen za 11. lipnja, istaknuo je da HSLS podupire pravo na izbor te se nada da će sve proteći u miru.

"Nema potrebe da se udruge i stranke tomu (gay prideu) pridružuju, nego se tomu trebaju pridruživati pojedinci“, rekao je Kosor.

Kosor je danas u Splitu na Rivi posjetio mjesto gdje se potpisuje peticija pod nazivom „Sam plaćam, sam odlučujem“ kojom se, kako je rekao, želi spriječiti obespravljivanje oko 130 tisuća osiguranika koji su prije devet godina dobrovoljno izabrali II. mirovinski stup. Ta je HSLS-ova akcija počela jučer i do 12. lipnja ove godine organizrat će se u 120 hrvatskih gradova.

Kosor je upozorio i kako je, osim tih 130 tisuća osiguranika, ugroženo još 160 tisuća hrvatskih građana i njihovih članova obitelji. Njima su, kako je ustvrdio, blokirani računi preko FINA-e, na temelju zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima, koji je stupio na snagu 1. siječnja 2011.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙