FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 9. lipnja

ZAGREB, 9. lipnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za četvrtak 9. lipnja:

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović posjetit će Pravosudnu akademiju (13 sati, Ulica Grada Vukovara 271).

ZAGREB - Hrvatski će sabor u nastavku 23. sjednice raspravljati o izvješću Državne geodetske uprave o obavljenim poslovima i utrošenim sredstvima na izradu tehničke dokumentacije za popis stanovništva, kućanstava i stanova, koji se provodio u travnju ove godine. Za izradu tehničke dokumentacije, stoji u izvješću, utrošeno je 13 milijuna i 432 tisuće kuna, što je za 68 tisuća kuna manje od planiranog iznosa. Na dnevnom su redu saborskog zasjedanja i izvješća o izvršenju provedbenih planova statističkih aktivnosti od 2009. do ove godine, te izvješće o ostvarivanju prava na pravnu pomoć u prošloj godini (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (14 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Potpisivanje sporazuma o osnivanju Studijskog centra za javnu upravu i javne financije, koji će djelovati u okviru Pravnog fakulteta u Zagrebu i Studijskog centra za izobrazbu trenera, koji će djelovati u sklopu Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Sporazum će potpisati ministar znanosti, obrazovanja i športa dr. Radovan Fuchs, ministar uprave Davorin Mlakar, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Aleksa Bjeliš, dekan Društvenog veleučilišta u Zagrebu prof. dr. Ivan Koprić, dekan Pravnog fakulteta u Zagrebu prof. dr. Željko Potočnjak i dekan Kineziološkog fakulteta u Zagrebu prof. dr. Igor Jukić. Cilj osnivanja ovih studijskih centara je poboljšanje kvalitete i učinkovitosti izvođenja studijskih programa Javne uprave, Poreznog studija, stručnog studija Izobrazbe trenera i specijalističkog diplomskog stručnog studija Izobrazbe trenera (12,30 sati, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo bi početi suđenje bivšem predsjedniku uprave Podravke Zdravku Šestaku i direktoru nabave u toj prehrambenoj tvrtki Darku Korošecu koje USKOK tereti da su Neviju Prlogu u gotovo tri godine namjestili poslove vrijedne šest milijuna kuna, a on im je zauzvrat financirao radove na nekretninama u privatnom vlasništvu. Dvojica bivših čelnika u koprivničkoj prehrambenoj tvrtki optuženi su za primanje, a Prlog za davanje mita. Šestak je jedan od osmorice optuženih u aferi "Spice" koje se tereti da su oštetili Podravku za 400 milijuna kuna. Među optuženima je i bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec, inače kum Nevija Prloga (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) izvijestit će na konferenciji za novinare o odluci o dodjeli sredstava zaklade HAZU u 2011. godini (10 sati, mala sjednička dvorana palače HAZU, Zrinski trg 11).

ZAGREB - Otvorenje Međunarodne konferencije "Provedba Aarhuške konvencije u zemljama Jadrana". Konferencija se održava u organizaciji GONG-a, pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića te podršku ministarstava zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva te pravosuđa. Stotinjak sudionika iz 12 europskih država na konferenciji će raspravljati o primjeni Aarhuške konvencije, koja građanima jamči pravo na informiranost o onome što se događa u njihovoj životnoj sredini, u okolišu, te na sudjelovanje u procesu odlučivanja. Na konferenciji će sudjelovati donositelji odluka (ministri, njihovi zamjenici, državni tajnici), organizacije civilnog društva i stručnjaci za okolišno pravo. Konferencija je završnica projekta o primjeni Aarhuške konvencije koji od početka 2010. provode GONG i udruga Zelena Istra u suradnji sa šest europskih i regionalnih partnera (9,30 sati, hotel Westin, Izidora Kršnjavoga 1).

ZAGREB - U Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) održat će se konferencija za novinare u povodu otvaranja dviju izložbi Ivana Kožarića, Preko crte; Atelje Kožarić: radovi na papiru i ostalo, te međunarodne skupne izložbe Sensitiv EXTRA. Govorit će umjetnik Ivan Kožarić, ravnateljica MSU Snježana Pintarić i drugi (11 sati, MSU, Avenija Dubrovnik 17).

RIJEKA - U Svetištu Trsat počet će 2. festival hrvatskih vjerskih filmova na kojemu će biti prikazano 25 filmova različitih žanrova. Festival će otvoriti animirani film "Tišina mora" Vjekoslava Živkovića (19 sati).

PULA - Organizatori Festivala igranog filma u Puli predstavit će retrospektivni program ovogodišnjeg festivala koji je dio popratnog programa festivala (11 sati, foaje Kina Valli).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Irena Petričević

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙