FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Srebrenici 11. srpnja pokop još 550 Bošnjaka

SARAJEVO, 7. lipnja 2011.(Hina) - Na šesnaestu obljetnicu genocida što ga je vojska i policija bosanskih Srba u srpnju 1995. počinila nad Bošnjacima zaštićene zone Srebrenice, u tom gradu će biti pokopana tijela još 550 žrtava koje su do sada identificirane nakon ekshumacija iz masovnih grobnica, najavili su u utorak članovi organizacijskog odbora za obilježavanje ove obljetnice koje će uslijediti 11. srpnja.

Po dostupnim službenim podacima, na groblju unutar spomen-kompleksa u Potočarima, gdje je tijekom rata bila baza nizozemskih vojnika iz sastava tadašnjeg UNPROFOR-a, do sada su pokopani posmrtni ostaci 3749 žrtava.

Kako su prenijeli lokalni mediji, 11. srpnja ove godine u Srebrenici se očekuje okupljanje najmanje šest tisuća ljudi koji žele još jednom odati počast za više od osam tisuća ubijenih bošnjačkih muškaraca i dječaka.

Ravnatelj Agencije za koordinaciju policijskih tijela u BiH Himzo Selimović u utorak je potvrdio kako su već poduzete sve potrebne mjere radi osiguranja skupa kojemu u pravilu nazoči i veliki broj gostiju iz svijeta, uključujući značajne osobe iz političkog života. "Vjerujem u doprinos svih da ovaj skup sa sigurnosnog aspekta protekne u najboljem redu", izjavio je Selimović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙