FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački farmer ne shvaća istragu escherichije coli

BIENENBUETTEL, 6. lipnja 2011. (Hina/Reuters) - Voditelj jedne njemačke farme suočen s istragom u vezi sa smrtonosnom bakterijom escherichijom coli rekao je kako ne shvaća optužbe da su za epidemiju krive klice graha uzgojene na njegovoj farmi, prenose mediji u ponedjeljak.

Klaus Verbeck, direktor Gaertnerhof Bienenbuettela rekao je za Neue Osnabruecker Zeitung kako su njegove klice proizvedene bez gnojiva te da na njegovoj organskoj farmi nema životinja.

Njemačke su vlasti u nedjelju priopćile kako su možda njegove klice uzrok epidemije koja je dosad ubila 22 ljudi, a zaraženo ih je više od 2200 diljem Europe. Farma je zatvorena, proizvodi su opozvani, a u ponedjeljak se očekuju rezultati daljnjih pretraga.

"Ne mogu shvatiti kako zajedno idu procesi koje ovdje imamo i te optužbe", rekao je Verbeck. "Klice se uzgajaju samo iz sjemenja i vode, i nema nikakva gnojiva. Nema životinjskog gnojiva ni drugdje na farmi".

Ni Verbeck, koji je vegetarijanac, ni itko drugi s te farme nije u ponedjeljak htio razgovarati s novinarima, među kojima je bio i Reutersov, koji su ispred njegove farme u malome mjestu 70 kilometara južno od Hamburga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙