FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bilić i Ketsbaia: Hrvatska zasluženo pobjedila

SPLIT, 3. lipnja 2011. (Hina) - Izbornici nogometnih reprezentacija Hrvatske Slaven Bilić i Gruzije Temuri Ketsbaia kazali su večeras u odvojenim izjavama novinarima u Splitu da je hrvatska reprezentacija u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo zasluženo na Poljudu pobijedila Gruziju 2:1.

„Apsolutno smo zaslužili pobjedu do koje smo došli vrlo teško“ izjavio je Bilić po završetku utakmice. Kazao je da je utakmica bila teška i iscrpljujuća, ali, kako je rekao „rodilo se“ i Hrvatska je pobijedila.

Bilić je priznao kako se nadao drugačijem scenariju utakmice, odnosno da hrvatska reprezentacija rano postigne gol, ali dogodilo se suprotno i Gruzija je iz relativno bezopasne situacije dala gol i povela 1:0.

„U drugom poluvremenu naša je reprezentacija igrala onako kako smo htjeli i kako se igra protiv bunkera Gruzije, te smo tražili razbijanje njihovog bunkera i uspjeli smo sa dva prodora stvoriti prilike pri čemu su se Mario Mandžukić i Nikola Kalinić našli na pravom mjestu u pravo vrijeme i postigli golove, preokrenuvši rezultat u našu korist“, kazao je Bilić.

Bilić je posebice istaknuo važnost izmjena u našoj reprezentaciji rekavši da je ulaskom Tomislava Dujmovića rasterećen Luka Modrić, a Ivan Klasnić, koji je također ušao u drugom poluvremenu, po Biliću, ima savršen osjećaj za prostor. Njegov zadatak bio je stvaranje prostora Mandžukiću te Kaliniću koji je također ušao u drugom poluvremenu i postigao zgoditak.

„Ponosan sam na svoje igrače, pokazali su da imaju klasu, kvalitetu i strpljenje, a ponosan sam i na cijeli ambijent koji su stvorili navijači na Poljudu“, kazao je Bilić, dodavši kako je večerašnja utakmica reprezentacije na Poljudu jedan „novi početak“ za Split u kojem će se ubuduće redovito igrati utakmice, za razliku od proteklih 14 godina kada naša reprezentacija nije igrala ni jednu kvalifikacijsku utakmicu u Splitu.

„Ako se plasiramo na Europsko prvenstvo 2012. jamčim dobar uspjeh naše reprezentacije“, rekao je Bilić.

Izbornik reprezentacije Gruzije Ketsbaia naglasio je kako je Hrvatska večeras zasluženo pobjedila njegovu momčad.

„Izgubili smo od jedne od najboljih ekipa Europe, a možda i svijeta“, rekao je Ketsbaia. Po njegovim riječima, Hrvatska će u skupini osvojiti prvo mjesto i plasirati se na Europsko prvenstvo 2012., a Gruzija će se boriti za drugo mjesto čekajući kiks neke od reprezentacija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙