FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Clinton će posjetiti UAE, Zambiju, Tanzaniju i Etiopiju

WASHINGTON/ZAGREB, 31. svibnja 2011. (Hina) - Američka državna tajnica Hillary Clinton posjetit će 9. lipnja Ujedinjene Arapske Emirate (UAE) radi sudjelovanja na sastanku Kontaktne skupine za Libiju, objavio je u utorak glasnogovornik State Departmenta Mark Toner.

"Taj će se sastanak nastaviti na posljednji sastanak Kontaktne skupine u Rimu, a omogućit će SAD-u razgovor s međunarodnim partnerima o nizu pitanja vezanih uz rješavanje situacije u Libiji, uključujući provedbu rezolucija 1970 i 1973 Vijeća sigurnosti UN-a", rekao je Toner u priopćenju.

Clinton će 10. lipnja otputovati u Lusaku, u Zambiju, na Ministarski forum za afrički rast (AGOA), gdje će izložiti trgovinsku politiku SAD-a s Afrikom i susresti se s predstavnicima vlasti, privatnog sektora i civilnog društva iz 37 zemalja. Clinton će se također sastati s predsjednikom Zambije Rupiah Banda i sudjelovati u događajima vezanim za američke inicijative za poboljšanje života Zambijaca.

Iz Lusake, Clinton će otputovati u Dar es Salam u Tanzaniji i Adis Abebu u Etiopiji, gdje će se sastati s tanzanijskim predsjednikom Jakaya Kikweteom i etiopskim premijerom Melesom Zenawijem. U Tanzaniji će istaknuti uspješan američki bilateralni angažman, uključujući niz programa kao što je Feed the Future.

U Etiopiji, Clinton će se usredotočiti na regionalna pitanja, a uz bilateralne sastanke posjetit će sjedište Afričke unije (AU) i susresti se s predsjedavajućim komisije AU, gabonskim diplomatom Jeanom Pingom. Također će se sastati s predstavnicima etiopskog civilnog društva kako bi skrenula pozornost na njihov inovativan i poduzetan rad, najavio je glasnogovornik američke diplomacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙