FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mladić rekao kako nije imao ništa sa Srebrenicom

BEOGRAD, 29. svibnja 2011. (Hina) - Sin uhićenog haaškog optuženika Ratka Mladića, Darko Mladić izjavio je u nedjelju, nakon posjeta Mladiću u beogradskom specijalnom sudu, kako mu je otac rekao da on nema ništa sa zločinom u Srebrenici.

Mladićev sin novinarima ispred suda prenio je kako mu je otac kazao da je on tamo spasavao žene i djecu i da je njegova zapovjed bila da se evakuiraju žene, djeca i ranjenici.

Dodao je i kako će večeras doći na miting koji u središtu Beograda organizira Srpska radikalna stranka u povodu uhićenja njegovog oca.

Saslušanje Mladića, uhićenog u četvrtak, pred istražnim sucem odjela za ratne zločine višeg suda u Beogradu završeno je u petak u beogradskom specijalnom sudu, nakon čega je sud donio rješenje o ispunjenosti uvjeta za Mladićevo izručenje Haaškom sudu, na šta je Mladićeva obrana najavila žalbu.

Mladić je, kako prenose beogradski mediji, zatražio da posjeti grob svoje ćerke, nastradale 1994., s čime su se srbijansko Tužiteljstvo za ratne žločine i istražni sudac načelno saglasili, ali će konačna odluka o tome ovisiti o procjeni službi sigurnosti o sigurnosnom riziku.

Mladićeva obrana najavila je da će u ponedjeljak podnijeti žalbu na odluku suda o ispunjenosti uvjeta za njegovo izručenje Haaškom tribunalu, a o žalbi odlučuje tročlano vanraspravno vijeće specijalnog suda u roku od tri dana.

Nalog za izručenje potpisuje srbijanska ministrica pravosuđa, nakon čega slijedi izručenje.

Predsjednik srbijanskog Nacionalnog vijeća za suradnju s Haaškim sudom Rasim Ljajić izjavio je kako datum i vrijeme izručenja Mladića neće biti priopćeni zbog sigurnosnog rizika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙