FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Clinton: Suradnja Pakistana i SAD-a strateški važna

PARIZ , 26. svibnja 2011. (Hina/Reuters) - Suradnja s Pakistanom strateška je potreba za SAD, čak i kada Washington vrši pritisak na Islamabad da djeluje odlučnije u borbi protiv terorizma, izjavila je u četvrtak američka državna tajnica Hillary Clinton na konferenciji za novinare održanoj u Parizu.

Pakistan je dobar partner u međunarodnim naporima suzbijanja terorizma, rekla je Clinton, unatoč ljutnji SAD-a zbog otkrića da je Al-Kaidin vođa Osama bin Laden ondje živio godinama prije nego što su ga 2. svibnja smaknuli američki komandosi.

"Imamo brojna očekivanja od pakistanske vlade i željeli bismo da ih ona i ispuni, no istodobno želim istaknuti kako pakistanska vlada nije nikad bila u drugom planu", rekla je Clinton na konferenciji za novinare održanoj u Parizu. Članovi američkog Kongresa svojedobno su zaprijetili da će uskratiti milijarde dolara pomoći Pakistanu.

"Oni su i sami bili angažirani u vlastitoj borbi s teroristima i ekstremistima koji su, ne birajući, ubijali ljude ne vodeći računa o njihovoj životnoj dobi ni o spolu. Sada želimo naše partnerstvo postaviti na što snažnije temelje", rekla je Clinton.

Međunarodna zajednica uspjela je ubiti više terorista na pakistanskom teritoriju nego bilo gdje u svijetu, a "to se ne bi moglo ostvariti bez pakistanske suradnje", istaknula je državna tajnica.

Hillary Clinton pozvala je sve sukobljene strane u Jemenu da odmah prekinu s nasiljem. "I dalje ćemo podupirati ujedinjen i stabilan Jemen i nastaviti podupirati odlazak predsjednika Saleha koji neprestano tvrdi kako namjerava odstupiti s vlasti i potom jednako odlučno negira svoje izjave", kazala je.

U noćašnjim sukobima u glavnome gradu Sani ubijeni su deseci Jemenaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙