FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jandroković danas u Bruxellesu na večeri ministara EPP-a

ZAGREB, 22. svibnja 2011. (Hina) - Potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković boravi u Bruxellesu, gdje će u nedjelju sudjelovati na radnoj večeri ministara vanjskih poslova iz redova Europske pučke stranke, a u ponedjeljak na ministarskom sastanku Jadransko-jonske inicijative, priopćeno je u nedjelju iz MVPEI-ja.

Na radnoj večeri 17 ministara vanjskih poslova iz redova Europske pučke stranke uz ostale teme bit će govora i o pristupnim pregovorima Hrvatske za punopravno članstvo u Europskoj uniji. Jandroković će tom prigodom predstaviti aktivnosti hrvatske vlade u zaključnoj fazi pregovaračkog procesa s Europskom unijom, kaže se u priopćenju.

Na večeri koja se organizira na poziv talijanskog ministra vanjskih poslova Franca Frattinija, bit će govora i o stanju u BiH, na sjeveru Afrike, na Bliskom istoku, na Kavkazu i u Sudanu te o položaju Roma u Europi.

U okviru XIII. zasjedanja Jadransko-jonskog vijeća ministri vanjskih poslova u ponedjeljak će raspravljati o eurointegracijskim procesima u jugoistočnoj Europi, Strategiji Europske unije za Jadransko-jonsku makroregiju u kontekstu njezina trenutnog stanja te budućeg razvoja i perspektiva, a očekuje se i usvajanje Deklaracije iz Bruxellesa.

Nakon sastanka Jadransko-jonske inicijative u Bruxellesu Jandroković će se sastati s ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Crne Gore Milanom Roćenom. Ministri će održati sastanak u funkciji supredsjedatelja Mješovitog hrvatsko-crnogorskog povjerenstva za pripremu pravnog postupka za razgraničenje na moru između Republike Hrvatske i Crne Gore pred Međunarodnim sudom pravde u Den Haagu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙