FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eko Kvarner za obustavu procjene utjecaja na okoliš TE Plomin 3

RIJEKA,12. svibnja 2011. (Hina) - Udruga Eko Kvarner zatražila je od mjerodavnog ministarstva da se do daljnjega obustavi upravni postupak procjene utjecaja na okoliš za izgradnju termoelektrane Plomin 3, dok se za to ne stvore zakonski uvjeti, naveo je danas na konferenciji za novinare predsjednik te udruge Vjeran Piršić.

Piršić je rekao da će Eko Kvarner, ako se postupak procjene utjecaja na okoliš ne obustavi, prijaviti odgovorne osobe u tom postupku.

Po njegovim riječima, Eko Kvarner je dobio i objavio zapisnik s prve sjednice savjetodavnoga stručnog povjerenstva za studiju o utjecaju na okoliš termoelektrane Plomin 3 i sve primjedbe koje su u pisanu obliku dali članovi povjerenstva te odgovore koje su izrađivači studije dali na njihova pitanja.

U Eko Kvarneru smatraju kako je iz uvida u te materijale očito da je studija izrađena "katastrofalno", da je manjkava i da joj je glavna svrha prikriti negativne utjecaje projekta na okoliš i zdravlje ljudi.

Piršić je rekao da je izrađena projekcija utjecaja termoelektrane u krugu od samo 10 kilometara, iako će ona, smatra, utjecati i na zrak do Senja.

Osim toga, na području termoelektrane zrak jer druge kategorije, a po zakonu, dok zrak ne bude prve kategorije, u općini Kršan ne mogu se planirati novi pogoni koji bi bili mogući onečišćivači zraka, rekao je Piršić. Dodao je da će se Eko Kvarner uključiti u javnu raspravu o projektu te da bi građanima trebalo omogućiti da se o Plominu 3 očituju na referendumu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙