FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proslavljen Dan grada Vukovara

VUKOVAR, 3. svibnja 2011.(Hina) - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata ubijenim, poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima u obrani Vukovara te misom zadušnicom koju je u Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova predvodio gospićko-senjski biskup msgr. Mile Bogović, u Vukovaru je obilježan Dan grada i blagdan zaštitnika sv. Filipa i Jakova.

Vijence je na groblju položilo i svijeće zapalilo izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem, grada predvođeno gradonačelnikom Željkom Sabom, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara predvođeno predsjednikom Ivom Kovačićem te grada Dubrovnika.

Molitvu je molio biskup msgr. Mile Bogović.

Nakon mise, procesija vjernika uputila se iz Župne crkve sv. Filipa i Jakova vukovarskim ulicama do Križa slobode na ušću Vuke gdje je molitvu predvodio i blagoslov gradu i građanima udijelio biskup Bogović. Na jarbole kod križa su podignute državna, gradska i zastava sv. Filipa i Jakova.

U večernjim satima održat će se ulične atletske trke učenika vukovarskih osnovnih i srednjih škola te prigodan zabavni program.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙