FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Vrtić za sve" protiv prijedloga novog modela plaćanja vrtića

ZAGREB, 19. travnja 2011. (Hina) - Udruga "Vrtić za sve" zatražila je danas od zagrebačkog gradonačelnika i Gradske skupštine povlačenje novog modela naplate dječjih vrtića jer će u protivnom Ustavnom sudu podnijeti zahtijev za ocjenu ustavnosti, najavila je predsjednica udruge Petra Razić Rogić na konferenciji za novinare.

Prijedlog je, ocjenjuju u udruzi, nedovoljno razrađen i prepun nelogičnosti, pa predlažu Gradskoj skupštini da ga odbaci i osnuje radnu skupinu koja će načiniti pravedan, transparentan i provediv model cijena dječjih vrtića.

Predsjednica udruge navodi kako će predložena odluka o povećanju cijena vrtića dodatno financijski opteretiti i ovako preopterećene obiteljske proračune te da joj je jedini cilj punjenje gradskog proračuna a ne skrb o djeci predškolskog odgoja.

Razić Rogić ističe da dohodovni cenzus ne prikazuje stvarno prihodovno stanje obitelji, koje su u stvarnosti opterećene kreditima, a odluka otvara i mnoge mogućnosti za manipulaciju prebivalištem.

Također, odluka će, smatraju u Udruzi "Vrtić za sve" dovesti i do podjele među djecom bogatih i siromašnih roditelja, pa ostaje pitanje hoće li ubuduće biti poželjno u vrtić upisati samo djeca bogatijih roditelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙