FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Morić: Gotovina i Markač nisu počinili djela za koja su osuđeni

ZAGREB, 15. travnja 2011. (Hina) - Bivši pomoćnik ministra unutarnjih poslova za temeljnu policiju Joško Morić izrazio je veliko razočaranje presudom posebice jer, kako kaže, kao sudionik događaja zna da generali Gotovina i Markač nisu počinili kaznena djela za koja su nepravomoćno osuđeni.

"S obzirom na izlaznu strategiju suda i činjenicu da su trojica generala jedini optuženici iz Hrvatske mislim da je na donošenja odluke i odmjeravanje kazne očigledno utjecala politika", zaključio je Morić koji je na suđenju bio svjedok obrane trojice hrvatskih generala.

"To je presuda hrvatskoj državi", ocijenio je, pak, posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković na središnjem zagrebačkom trgu nakon prosvjeda branitelja, pozvavši na dostojanstvo, razum i zajedništvo.

Borković, poznatiji kao Mladi Jastreb, smatra da su u presudi vidljive političke konotacije i da je riječ o pokušaju legalizacije tzv. krajine kao legalne tvorevine unutar Hrvatske te svojevrsnoj nagradi Srbiji za gubitak Kosova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙