FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počelo hodočašće za generale u Haagu

ZADAR, 12. travnja 2011. (Hina) - Iz Pakoštana jutros su na trodnevno hodočašće do Knina krenuli članovi braniteljske Udruge "Lučonoše Domovinskoga rata".

U tri dionice po 30 kilometara, za svakog optuženog generala u Haagu po jednu, hodočastit će Ante Duvnjak i Ante Nadomir Tadić-Šutra, a na pojedinim dionicama pridružit će im se branitelji iz Benkovca, Kistanja i Knina.

"Želimo upravo dan prije presude generalima Anti Gotovini, Mladenu Markaču i Ivanu Čermaku učiniti jedan mali korak prema cilju koji svi očekujemo toliko željno, a to je oslobađajuća presuda. Mi znamo da su oni pravednici i da će, ako Bog da, u petak ugledati svjetlo slobode koje su zajedno s braniteljima podarili Hrvatskoj i hrvatskome narodu", poručio je uoči samoga hodočašća Ante Nadomir Tadić-Šutra.

Hodočasnike je ispratio načelnik pakoštanske općine Milivoj Kurtov, koji je rekao da su dobrodošle sve inicijative koje su dobronamjerne i podupiru generala Gotovinu.

"Očekujem oslobađajuću presudu i sve osim toga bilo bi teško prihvatljivo", istaknuo je načelnik Kurtov. Ništa posebno unaprijed nećemo organizirati, ipak ćemo sačekati presudu, ali uvijek su najbolji događaji kada se spontano organiziraju i mislim da će se upravo to i dogoditi", dodao je.

Dolazak na Trg dr. Ante Starčevića u Kninu predviđen je u četvrtak oko 23 sata, odakle će sa zapaljenim svijećama krenuti na kninsku tvrđavu na kojoj će šibenski biskup mons. Ante Ivas predvoditi molitveno bdijenje za generale u Hagu.

Pod nazivom "Molitva za Antu i suuzničku braću" na kninskoj tvrđavi održat će se i kulturno-umjetnički program.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙