FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 11. travnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

RIJEKA - Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina danas je na redovitoj konferenciji za novinare pozvao mjerodavna državna tijela i ministarstva da ubrzaju preustroj i privatizaciju brodogradilišta "Kraljevice" i "3. maja" te da budu odgovorni i sustavno uklanjaju teškoće u toj djelatnosti. Komadina je rekao da ta dva brodogradilišta moraju biti u postupku preustroja i privatizacije, a da se "oko njih čuje tišina" i da mu nije poznato da se nešto od toga zaista događa. Dok se brodogradilišta ne preustroje, nemaju pravo ugovarati gradnju novih brodova i ne bi bilo dobro da ostanu bez posla, istaknuo je Komadina. Dodao je da je brodogradilište "Kraljevica" u složenoj situaciji jer su im ugovori za četiri ruske ribarice u fazi osnaženja ugovora, ali nemaju osigurana državna jamstva, iako su za dio poslova osigurali komercijalna, ali nedovoljna jamstva. Na novinarski upit Komadina je odgovorio da ne zna je li ponuda tvrtke Danka Končara za privatizaciju brodogradilišta prihvaćena i prihvaća li on ponuđene uvjete privatizacije.

ZAGREB - Zagrebačka policija danas je izvijestila da je sinoć privela trojicu navijača Dinama, ali ne, kako su prenijeli neki mediji, zbog javnog okupljanja ispred maksimirskog stadiona, već zbog ranijeg napada na muškarca u Sesvetama. U PU zagrebačkoj ističu da je dio medija netočno prenio informaciju da su trojica pripadnika Bad Blue Boysa uhićeni zbog javnog prosvjeda koji je počeo jučer oko 18 sati ispred stadiona u Maksimiru zbog neslaganja s klupskom politikom i vodstvom Dinama. Napominju da se jučer u Sesvetama na školskom igralištu održavao nogometni turnir u organizaciji skupine navijača Dinama iz sesvetske braniteljske udruge, tzv. Sovića, te da su tijekom turnira, oko podneva, trojica muškaraca napala te rukama i nogama izudarala jednog od sudionika turinira, lakše ga ozlijedivši. Ozlijeđeni je oko 19 sati napad prijavio sesvetskoj policijskoj postaji, rekavši da je prepoznao napadače kao pripadnike BBB-a, pa je policija, temeljem informacija da napadači možda sudjeluju u navijačkom prosvjedu, došla ispred maksimirskog stadiona i identificirala osumnjičene te ih privela. Među privedenima je i organizator prosvjeda 38-godišnji T.G., a doznaje se da je riječ o predsjedniku Kluba navijača BBB-a Tomislavu Glušiću zvanom Petrinjac.

ZADAR - Jutros je nastavljena potraga za nestalim 28-godišnjim ribarom B.P. iz Sukošana koji je u subotu navečer u svojoj petmetarskoj brodici otišao ribariti. U potrazi sudjeluju dva policijska plovila i ronioci zadarske Policijske uprave (PU). I djelatnici temeljne policije pretražuju kopneni dio priobalja od Sukošana prema Svetom Petru, a u potragu je uključena i Lučka kapetanija te zadarska Gorska služba spašavanja (GSS). Nestanak ribara prijavio je njegov otac u nedjelju ujutro oko 7,15 sati, a brod je pronađen isto jutro u blizini mjesta Ždrelca, 200 metara od obale otoka Ugljana, ali ribaru ni traga. Iz policije se doznaje da će se u potragu najvjerojatnije uključiti i helikopter.

ZAGREB - Zračne snage Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva prošli su vikend gasile šest požara, provele u zraku 48 sati i izbacile više od 1200 tona vode, priopćilo je danas Ministarstvo obrane. U gašenju požara od 8. do 10. travnja sudjelovale su posade Protupožarne eskadrile i Eskadrile transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane. Tako su u Šibensko-kninskoj županiji zračne snage gasile požar u Erveniku trima kanaderima i jednim air-tractorom, požar u blizini kninske tvrđave dvama kanaderima, na Kozjaku kod Knina dvama kanaderima i air-tractorom te na otoku Žut jednim kanaderom. U Splitsko-dalmatinskoj županiji zračne snage gasile su požare kod Vrboske i na Jelsi na otoku Hvaru jednim kanaderom, air-tractorom i helikopterom MI-8 MTV.

ZAGREB - Požar na miniranu području kod kninske tvrđave ugašen je jučer kasno popodne, a vatra još gori na Kozjaku na brdu Svilaji, izvijestio je jutros Državni centar za zaštitu i spašavanje (DUZS). Na Svilaji je izgorjelo oko 15 hektara trave i niska raslinja, a jutros su u pomoć vatrogascima iz Knina i Drniša došli vatrogasci iz Splita i Šibenika, a poslan je i kanader.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙