FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rezultati izbora za općinska vijeća Klenovnika i Saborskog

KLENOVNIK, 3. travnja 2011. (Hina) - Prijevremeni izbori danas su održani za članove Općinskog vijeća Općine Klenovnik te Općinskog vijeća Saborskog.

Na prijevremeni izborima u Klenovniku najviše viječnićkih mjesta u Općinskom vijeću dobila je Nezavisna općinska lista osvojivši četiri mandata (28,55 posto glasova), a slijedi ju HNS - Liberalni demokrati s tri vijećnika u Općinskome vijeću (28,08 posto), doznaje se večeras u Županijskom izbornom povjerenstvu Varaždinske županije.

SDP je dobio dva mjesta u Općinskome vijeću osvojivši 16,7 posto glasova, a HDZ je s 13,86 posto osvojenih glasova dobio jednog vijećnika. HSS je također dobio jednog vijećnika u Općinskome vijeću Klenovnika, osvojivši 12,8 posto glasova.

Općinsko vijeće Saborsko u novom će sazivu činiti tri predstavnika koalicije HSS-HDZ, dva s liste Nacionalni demokrati, dva iz SDSS-a, jedan iz HSU-a te jedan s liste SDP-a, kazao je večeras za Hinu predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Saborskog, Slavko Šušnjić.

Prema njegovim riječima kroz izborni postupak u vijeće su izabrana najmanje tri predstavnika srpske nacionalne manjine, koliko je potrebno da bi se zadovoljila statutarna odluka o minimalno zastupljenosti, te neće biti potrebno proširivati sastav Općinskog vijeća.

Na Izbore je izašlo 397 od ukupno 893 birača što čini 44,46 posto, te nije bilo nepravilnosti u izbornom postupku, kazao je Šušnjić.

U vijeće je, uz ostale, ušao s liste Nacionalni demokrati i Luka Hodak, bivši HDZ-ov načelnik općine. Na poziciju načelnice općine Đurđice Špehar (HSS) ovi izbori ne utječu, jer je kao i ostali načelnici birana na neposrednim izborima, ali je njena lista (HSS-HDZ) pobijedila s 140 od ukupno 381 važećeg glasa.

Izbore je raspisao Vladin povjerenik Tomislav Špehar po odluci Vlade RH o raspuštanju Općinskog vijeće, jer nije u zakonskom roku vijeće izglasalo proračun ni odluka o privremenom financiranju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙