FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za petak, 1. travnja

ZAGREB, 1. travnja 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za petak, 1. travnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - U Hrvatskoj počinje popis stanovništva, kućanstava i stanova. To najveće statističko istraživanje, koje počinje 1. travnja u 8 sati, trajat će do 28. travnja. Popis će provoditi 15.000 popisivača i 2000 kontrolora koji su prošli obuku i položili test. Radi identifikacije i onemogućavanja eventualnih zloupotreba, svaki popisivač imat će sa sobom ovlaštenje kojim dokazuje svoj status. Građani su obvezni odazvati se popisu, a odbijanje davanja podataka, kao i netočni ili nepotpuni podatci smatrat će se prekršajem kažnjivim s 300 do 800 kuna. U Državnom zavodu za statistiku navode da će se Popis stanovništva provesti prema stanju na dan 31. ožujka u 24 sata, a građani će odgovarati na 45 pitanja, među kojima i na nekoliko novih u odnosu na popis 2001. Tako će se ove godine tražiti OIB ili broj osobne iskaznice, namjera prisutnosti ili odsutnosti iz mjesta popisa, a pitanja će obuhvatiti i informatičku pismenost te pripadnost bračnim, izvanbračnim ili istospolnim zajednicama. Ostala pitanja odnosit će se, kao i tijekom prethodnih popisa, na podatke o spolu, mjestu i godini rođenja, nacionalnosti, vjeri, obrazovanju, prihodima, stambenim uvjetima te vlasništvu nad nekretninama.

SMEDEREVO/BEOGRAD - Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor sastat će se s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem i slovenskim premijerom Borutom Pahorom u Smederevu. Nakon sastanka predviđene su izjave za medije. Očekuje se da će teme sastanka biti gospodarska suradnja, europske integracije, granice, optužnice i donatorska konferencija za izbjeglice. To će biti njihov drugi sastanak, nakon što je prvi neformalni sastanak održan početkom ožujka 2010. godine u slovenskom gradu Ptuju. Kosor će istoga popodneva razgovarati u Beogradu sa srbijanskim premijerom Mirkom Cvetkovićem i s njime kasnije održati zajedničku tiskovnu konferenciju.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će Kori Udovički, regionalnu direktoricu Programa UN za razvitak za Europu. Tijekom dvodnevnog boravka u Hrvatskoj, Udovički, koja je također i pomoćnica glavnog tajnika UN-a, sastat će se i s potpredsjednikom vlade i ministrom vanjskih poslova Gordanom Jandrokovićem te obići projekte UNDP-a u Vukovaru i Iloku. Njezin posjet dolazi u vrijeme kada se fokus UNDP-a u Hrvatskoj prebacuje s domaćih razvojnih potreba na razmjenu hrvatskih postignuća sa susjednim zemljama (10 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - S početkom travnja s radom započinje Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO), agencija koja će zamijeniti dvije institucije koje prestaju s radom, a koje su upravljale većinom državne imovine - Hrvatski fond za privatizaciju i Središnji državni ured za upravljanje državnom imovinom. Na konferenciji za novinare Agenciju za upravljanje državnom imovinom predstavit će potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković koji je ujedno i predsjednik Upravnog vijeća Agencije, te ravnatelj Agencije Vedran Duvnjak (11,00 sati, AUDIO, Ivana Lučića 6).

ZAGREB - Konferencija za novinare SDP-a na temu: "Novi zakon o socijalnoj skrbi ili kako uništiti sustav u 327 članaka". Na konferenciji će govoriti potpredsjednica SDP-a i Kluba zastupnika Milanka Opačić i saborski zastupnik SDP-a Davorko Vidović (12 sati, sjedište SDP-a, Iblerov trg 9).

ZAGREB - Konferencija za novinare zagrebačkog HDZ-a na kojoj će zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini govoriti o najnovijim događanjima u Zagrebačkom holdingu (11 sati, Gundulićeva 21 a/I).

ZAGREB - Protuvladini prosvjedi nastavit će se na središnjem zagrebačkom trgu, ovoga puta uz potporu sedam sindikata - Nezavisnog cestarskog sindikata, Radničkog sindikata HZMO-a, Republičkog sindikata radnika Hrvatske, Sindikata hrvatskih zaštitara i čuvara, Sindikata zaposlenika u socijalnoj skrbi, Sindikata zdravstva i socijalne skrbi te Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod (18 sati, Trg bana Josipa Jelačića).

ZAGREB - Ministar kulture Jasen Mesić uručit će nagrade "Iso Velikanović" dobitnicima za 2010. godinu na svečanosti u Hrvatskom državnom arhivu. Ministarstvo kulture Republike Hrvatske je 2005. godine utemeljilo Nagradu "Iso Velikanović" za najbolja ostvarenja u području književnog prevodilaštva u RH (12 sati, Hrvatski državni arhiv, Marulićev trg 21).

ZAGREB - Utakmica 23. kola Prve HNL u Zagrebu između nogometaša Lokomotive i Splita (16 sati, Maksimir).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙