FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba posvećena oboljelima od psorijaze

ZAGREB, 31. ožujka 2011. (Hina) - "Život u mojoj koži", naziv je izložbe fotografija poznatih osoba s oboljelima od psorijaze koja je danas otvorena u galeriji Karas kao dio javnozdravstvene kampanje kojom Hrvatsko dermatovenerološko društvo i Referentni centra za psorijazu Ministarstva zdravstva žele podići znanje i razumijevanje javnosti o težini bolesti, problemima oboljelih, a osobito s problemom stigmatizacije kojoj su izloženi zbog izgleda kože.

Fotograf zagrebački akademski slikar Saša Šekoranja svojim je objektivom zabilježio emotivni trenutak podrške i ohrabrenja koje su poznate osobe pružile oboljelima od psorijaze tijekom snimanja, poručujući time da psorijaza nije zarazna bolest i da oboljeli zaslužuju razumijevanje i podršku društva u cjelini. U akciji su sudjelovali Tony Cetinski, Leona Paraminski, Tereza Kesovija, Nataša Janjić, prof. Mirjana Krizmanić i drugi.

Psorijaza je kronična multisistemska upalna bolest kože od koje u Hrvatskoj boluje oko 80 tisuća ljudi. Jedna trećina oboljelih ima srednji i teški oblik psorijaze, a najteži oblik bolesti pogađa mlađe od 40 godina. Svaki drugi oboljeli od psorijaze doživio je neugodnosti, stigmatizaciju i diskriminaciju u svakodnevnom životu.

Predsjednica Hrvatskog dermatovenerološkog društva prof. Mirna Šitum naglasila je kako je izložba središnji dio akcije, koja na vizualan način govori o ciljevima projetka a to je podrška i razumijevanje okoline prema oboljelima.

Cilj akcije "Život u mojoj koži" jest, ističu organizatori, educirati javnost da psorijaza nije zarazna bolest, da ne treba imati predrasuda prema oboljelima i da trebaju podršku i integraciju u društvo.

Nakon Zagreba, izložba fotografija bit će otvorena i u Osijeku, te drugim gradovima u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙