FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moody's povukao rejtinge ZABA-e iz poslovnih razloga

LONDON/ZAGREB, 31. ožujka 2011. (Hina) - Agencija Moody's Investors Service objavila je u četvrtak da povlači rejtinge Zagrebačke banke iz, kako se navodi u priopćenju, vlastitih poslovnih razloga.

Povučen je samostalni rejting bančine financijske snage 'D+', te rejtinzi za dugoročne i kratkoročne globalne depozite u lokalnoj valuti (GLC) 'Baa2/Prime-2'.

Agencija je također odlučila povući rejtinge za dugoročne i kratkoročne depozite u inozemnim valutama Ba1/Not Prime.

Rejtinzi su povučeni iz "poslovnih razloga", što po tumačenju na internetskoj stranici agencije nema nikakve veze s poduzećem za koje su izdani.

Poslovni razlozi za povlačenje rejtinga mogu uključivati "suvišne rejtinge, te one dodijeljene na temelju administrativne pogreške i/ili na zahtjev poduzeća za koje su izdani". Načelno ne odražavaju bojazan agencije u vezi s bonitetom tvrtke odnosno kvalitetom njezine uprave, stoji na internetskoj stranici Moody'sa.

ZABA-ini su rejtinzi prije povlačenja potvrđeni, uz stabilnu prognozu.

U agenciji očekuju da će kreditni uvjeti u Hrvatskoj ostati slabi u ovoj godini s obzirom na spor gospodarski oporavak, što će podržati pritisak na kvalitetu imovine i poslovne rezultate lokalnih banaka.

Moody's predviđa da će nenaplativi zajmovi Zagrebačke banke nastaviti rasti u najmanju ruku u prvoj polovini ove godine, iako bančina snažna kapitalizacija jamči dobar tampon za apsorpciju očekivanih pritisaka na kvalitetu imovine, navodi se još u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙