FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lora - pokazna vježba u sklopu ASDA

SPLIT, 29. ožujka 2011. (Hina) - Na otvorenju izložbe ASDA u luci Lori održana je vježba u kojoj je pokazano združeno djelovanje Hrvatske ratne mornarice, Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i Bojne za specijalna djelovanja.

Pokazani su, među ostalim, postupci i procedura prilikom djelovanja Obalne straže u presretanju stranog broda koji prevozi sumnjiv teret u hrvatskim teritorijalnim vodama, pretres broda, djelovanje specijalnih snaga uz potporu iz zraka te operacije traganja i spašavanja.

Program u Lori završio je nastupom akro-grupe HRZ-a i PZO-a "Krila Oluje" koja je tom prigodom izvela manji dio svojega bogatog letačkog programa.

Na kraju programa u Lori ministar Davor Božinović izjavio je za medije da je ta izložba prvi vidljivi pokazatelj da se svijet i Hrvatska u tom poslu prožimaju.

Imamo nekoliko brendova koji su u samom vrhu u svijetu, rekao je ministar, ističući posebice hrvatske proizvođače vojne odore, kaciga te pištolja i jurišnih pušaka.

Rekao je kako je zadaća vlade i ministarstva kojem je na čelu podupirati vojnu proizvodnju. Hrvatska kao članica NATO-saveza "surađuje s najznačajnijim vojskama svijeta", istaknuo je i dodao da su oni naši saveznici i ujedno najveći proizvođači vojne opreme i oružja, što "otvara i prostor hrvatskoj namjenskoj industriji".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙