FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Scenaristička filmska radionica u Grožnjanu

ZAGREB, 22. ožujka 2011. (Hina) - Scenaristička radionica "Omnibus projekt", u kojoj sudjeluju studenti pet europskih filmskih akademija, održat će se od 23. do 27. ožujka u Grožnjanu, u organizaciji Akademije dramske umjetnosti i pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra te Media deska Hrvatske.

Studenti akademija iz Velike Britanije, Izraela, Češke, Njemačke i Hrvatske zajedno će raditi na pričama za pet kratkometražnih igranih filmova koje će imati zajedničku ideju - u isto jutro, na različitim stranama svijeta petero ljudi ide na posao i na tom putu im se dogodi nešto neobično, što će promijeniti njihove živote. Tih pet priča ujedinit će se u dugometražni igrani omnibus.

U sklopu radionice autori kratkih igranih filmova razvijat će svoje priče pod mentorstvom scenarista i stručnog savjetnika Miguela Machalskog. Machalski je surađivao s proslavljenim svjetskim režiserima poput Cronenberga, de Palme, Pollacka, Clinta Eastwooda.

Po završetku radionice u Grožnjanu, studenti će u idućih sedam mjeseci snimati film na lokacijama, u Jeruzalemu, Londonu, Zagrebu. Premijera se očekuje najesen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙