FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Galeriji Zvonimir izložba „Hrvatska i Albanija iz zraka“

ZAGREB, 10. ožujka 2011. (Hina) - U Galeriji "Zvonimir" Ministarstva obrane RH otvorena je izložba umjetničkih fotografija Nenada Reberšaka i Alketa Islamija, pod nazivom „Hrvatska i Albanija iz zraka“, priređena u povodu druge obljetnice primanja Hrvatske i Albenije, dvije prijateljske zemlje u punopravno članstvo NATO-a, izvijestili su danas iz MORH-a.

Izložbu fotografija, koju je sinoć otvorio ministar obrane Davor Božinović, organizirali su Ministarstvo obrane RH i Veleposlanstvo Republike Albanije u Hrvatskoj, a održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor.

Ministar Božinović podsjetio je na golemu energiju i znanje koje su Albanija i Hrvatska uložili u ostvarivanje strateškog političkog cilja - članstva u Sjevernoatlantskom savezu. Ova izložba podsjećanje je na taj važan povijesni trenutak, ali i poticaj dobrim albansko-hrvatskim odnosima, istaknuo je ministar Božinović.

Zahvalivši se svima koji su pomogli ostvarivanju ovoga projekta, ministar obrane izrazio je nadu da će uskoro jedan od povoda za izložbe biti i nadnevci vezani uz punopravno članstvo Hrvatske u Europskoj uniji, dodavši kako će Hrvatska "nastaviti pomagati svojim albanskim prijateljima u ostvarivanju njihovih euroatlantskih ciljeva, kako jučer u zajedničkim naporima za NATO, tako i sutra na putu u EU".

Također ministar Božinović se zahvalio i suorganizatorima, albanskom veleposlanstvu u Zagrebu i veleposlaniku Pëllumbu Quazimiu, te premijerki Kosor na pokroviteljstvu, kao i autorima Nenadu Reberšaku i Alketu Islamiju koji su uložili golemi umjetnički napor darujući jedan neobičan pogled na ljepote Hrvatske i Albanije.

Albanski veleposlanik u Hrvatskoj, Pëllumb Quazimi, izrazio je zadovoljstvo što se izložba dvojice umjetnika, Reberšaka i Islamija, organizirana u povodu obilježavanja druge obljetnice punopravnog članstva u NATO-u, održava u Zagrebu. Zahvalio je premijerki Kosor, ministru Božinoviću i svima ostalima koji su taj projekt podržali.

Alket Islami je naglasio kako je otvorenje izložbe za njega vrlo emotivan događaj, a pogled iz zraka koji je uhvaćen na izloženim fotografijama, otkriva iste zemljopisne slike i brojne sličnosti između Hrvatske i Albanije. Nenad Reberšak je rekao: „Biti slobodan kao ptica, to je ono što Alket i ja fotografirajući iz zraka živimo. Odlučili smo taj osjećaj podijeliti s vama“.

Fotografije s izložbe "Hrvatska i Albanija iz zraka" mogu se pogledati na internetskim stranicama MORH-a www.morh.hr .

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙