FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GSV nastavlja rad u srijedu, 9. ožujka

ZAGREB, 4. ožujka 2011. (Hina) - Gospodarsko-socijalno vijeće (GSV) nastavit će rad, nakon više od pola godine, u srijedu, 9. ožujka, dogovoreno je na današnjem sastanku u Vladinu uredu za socijalno partnerstvo.

Na sjednici GSV-a koja će se održati u Banskim dvorima, predstavnici Vlade, sindikata i poslodavaca raspravljat će o problemu neisplate plaća, te neplaćanja poreza i doprinosa, kao i programu gospodarskog oporavka, potvrdio je Hini predstojnik Vladina ureda Vitomir Begović.

GSV je prekinuo rad prošloga ljeta uslijed bojkota sindikata koji su na taj način iskazivali nezadovoljstvo Vladinim prijedlogom izmjena Zakona o radu (ZOR). Spor oko ZOR-a u međuvremenu je riješen te je pripremljen sporazum po kojem bi GSV ubuduće trebao djelovati, a koji isključuje mogućnost nadglasavanja oko najbitnijih pitanja.

Danas je uklonjena i posljednja prepreka za nastavak rada GSV-a jer je postignut dogovor o novom Zakonu o reprezentativnosti, kojim će biti riješen prijepor sindikalnih središnjica oko kriterija za utvrđivanje reprezentativnosti.

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i Vladin ured za socijalno partnerstvo osnovat će stručnu skupinu sastavljenu od domaćih i inozemnih stručnjaka za radno zakonodavstvo koja će do 1. lipnja pripremiti prijedlog Zakona o reprezentativnosti kojim će se regulirati sva sporna pitanja, najavio je Begović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙