FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lokalni prijevremeni izbori 3. travnja

ZAGREB, 3. ožujka 2011. (Hina) - Vlada je na zatvorenom dijelu današnje sjednice donijela Odluku o raspisivanju prijevremenih izbora za članove Gradskog vijeća Grada Korčule te članove općinskih vijeća Hum na Sutli, Klenovnik i Saborsko, koji će se održati 3. travnja 2011.

Naime, izvijestio je ured za odnose s javnošću, Vlada je na sjednici održanoj 3. veljače 2011. raspustila predstavnička tijela navedenih lokalnih jedinica, a sukladno Zakonu o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, ukoliko je mandat članovima predstavničkog tijela prestao uslijed raspuštanja predstavničkog tijela, prijevremeni izbori trebaju se održati u roku od 60 dana od dana raspuštanja.

Vlada neće podnijeti Ustavnom sudu RH zahtjev za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom odluke o raspisivanju referenduma o razrješenju općinske načelnice Općine Pribislavec, koji je Vlada utvrdila na sjednici održanoj 17. veljače 2011., a koji do danas nije upućen Ustavnom sudu. Naime, u međuvremenu je Općinsko vijeće Općine Pribislavec donijelo Odluku o poništenju predmetne Odluke o čemu je Vladu izvijestilo Ministarstvo uprave, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙